Hälsa, Träning

Träning och skador

Träningsskada

Träning och skador är ju tyvärr två ganska närbesläktade områden. Det är många varje år som på ett sätt eller annat skadar sig under träning och sedan måste vänta innan de kan börja träna igen. Har man tur behöver man bara en kort återhämtningsperiod, men det händer ju dock att man måste söka behandling för en skada.

För att hantera detta bör man först och främst arbeta förebyggande. Detta betyder i de flesta fall att man tränar rätt. Håller man på med maskiner på gymmet gäller det att veta hur de ska användas, när man använder en maskin fel är det lätt hänt att man lägger för mycket vikt på vissa leder och muskler. Detta är något som lätt kan leda till skador och risken ökar bara ju fler upprepningar man gör. Av denna anledning bör man endast använda en maskin som någon utbildad person först visat vad som är rätt teknik. Men detta är inte bara begränsat till gymmet, all träning som man utför bör man vara noga med att den utförs korrekt

Har man väl drabbats av en vanlig träningsskada gäller det att tänka på hur man bäst återhämtar sig. För vissa skador räcker det helt enkelt med att vila ett par dagar till någon vecka, men allvarligare skador kan kräva betydligt längre tid och mer avancerade metoder. Om det inte blir bättre efter någon dag eller om smärtan är riktigt kraftig på en gång är det bäst att boka en tid på vårdcentralen eller åka in på akuten, på 1177.se kan man hitta mer information om när man bör söka sig till akuten.

Det kan även hända att man kan dra nytta av alternativa metoder som naprapati för att behandla vissa typer av skador och smärta. För mer information om detta kan man gå in på naprapatiska.se där de bland annat går igenom vilka problem de kan behandla.

Det kan vara svårt att hitta den bästa metoden för att behandla skador, vilket ju är varför förebyggande alltid ska vara ens första och bästa försvar mot skador!

 

Comments are disabled.